Behandling af persondata

Deltagelse i et Aalund interview

Når du deltager i et interview hos Aalund, uanset om det foregår via telefon eller web, vil du få oplyst følgende:

  • Formålet er med undersøgelsen
  • Hvilke persondata, som gemmes sammen med dine svar?
    Typisk, navn, telefonnummer og/eller e-mail.
  • Hvor længe gemmes dine persondata?
    Normalt 1 år, dog 5 år, hvis du under interviewet bliver spurgt og giver accept til at ophæve din anonymitet i forhold til Aalunds kunde.

Behandling af persondata

1. Hvilke persondata registrer vi?

Hos Aalund indsamler vi data til brug i markeds- og kundeundersøgelser. De typiske personhenførbare data, som vi registrerer, er: navn, telefonnummer og/eller e-mail adresse. Disse persondata gemmes sammen med svarene fra selve undersøgelsen samt eventuelle baggrundsdata, som f.eks. stilling, virksomhedsstørrelse, geografisk region.

2. Hvorfra stammer persondata?

I nogle tilfælde køber vi persondata hos en ekstern leverandør som f.eks. Bisnode A/S. I andre tilfælde modtager vi en kundedatabase fra vores kunde og endelig kan du eller jeres reception have givet os dine persondata.

3. Hvordan bruger vi dine oplysninger?

Normalt vil resultaterne bliver præsenteret via www.aalundonline.com. Her kan Aalunds kunder se resultater baseret på frekvenser og gennemsnit, og det er kun Aalunds medarbejdere, der har adgang til at se de bagvedliggende persondata (typisk navn, telefonnummer og/eller e-mail adresse).

I nogle undersøgelser bliver du under interviewet spurgt, om du vil give tilladelse til, at Aalunds kunde kan se dine svar og dine persondata. Såfremt du giver tilladelse, vil Aalunds kunde kunne se den enkelte besvarelse og de persondata, der ligger bag (typisk navn, telefonnummer og eller e-mail) plus de baggrundsdata som er knyttet til besvarelsen f.eks. stilling, virksomhed, virksomhedsstørrelse, geografisk region.

4. Hvor længe gemmes dine persondata?

Vi gemmer som udgangspunkt dine svar i 1 år. Herefter vil alle personhenførbare oplysninger bliver anonymiserede.
Hvis du under interviewet giver tilladelse til, at ophæve din anonymitet i forhold til Aalunds kunde, vil alle personhenførbare oplysninger blive anonymiseret efter 5 år i stedet for 1 år.

5. Hvilke underleverandører kan behandle dine persondata?

Da Aalund bruger forskellige værktøjer fra undersøgelse til undersøgelse har vi ikke mulighed for at liste præcist hvilke underleverandører, dine oplysninger kan komme i kontakt med her.
Normalt vil det dog være leverandører til interview-software, telefoni eller online hosting. Du er velkommen til at kontakte os og få oplyst præcist, hvilke underleverandører dine data har været i kontakt med.

6. Hvad er dine rettigheder (indsigt og sletning)?

Du kan altid kontakte Aalund med henblik på få oplyst, hvilke oplysninger vi har registret om dig. Du kan desuden bede os rette eller slette de oplysninger vi har. Aalund forbeholder dog sig retten til at anonymisere dine personhenførbare oplysninger i stedet for at slette eller ændre disse.

7. Klage

Hvis du ønsker at klage over vores behandling af dine oplysninger kan du rette henvendelse til Datatilsynet på enten på dt@datatilsynet.dk eller
Datatilsynet
Borgergade 28, 5
1300 København K

8. Kontakt

Du kan kontakte Aalund på følgende adresse:
Aalund
Frederiksgade 73
8000 Aarhus C
+45 87 31 09 09
contact@aalund.com